Yaşlanmaya ilk olarak gözlerimizden başlıyoruz. Çökmüş göz altları sorununa karşı şimdilik en iyi çözüm gözaltı ışık dolgusu. Özellikle 30’lu yaşlardan sonra sadece kadınların değil erkeklerinde göz halkaları estetik problem yaratmaya başlar. Peki göz altı ışık dolgusunun riskleri var mı? Zararları neler?
Göz altı ışık dolgusu nedir?
Göz çevresi çok hassas bir yapıdadır. Bu yüzden bu bölgeye herhangi bir işlem yapılması geçmişten beri önerilmemiştir. ma geçtiğimiz yıllarda yeni bir teknik uygulanmaktadır: Göz altı ışık dolgusu.
Göz altı ışık dolgusunun içinde ne var?
Göz altı ışık dolgusunun içeriğindeki en önemli madde Hyalüronik asit. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda doğal olarak bulunuyor. Ama yaşlandıkça azalıyor.
Onun dışında üç antioksidan, çinko, cildi yeniden yapılandıran sekiz amino asit, bakır, B6 vitamini ve ağrıyı önleyen lidokain mevcuttur.
Göz altı ışık dolgusu Nasıl uygulanır?
Uygulama, temel olarak çok az miktarda, çok ince iğnelerle özel bir hyalüronik asit formülünün göz altına enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Bu teknik ile derinin altına değil de kemiğin üstüne uygulanır.
Ne kadar sürede bir yapılmalı?
Göz altı dolgusu yaptıran biri günlük hayatına, işine hemen geri dönebilir. Ancak göz altında küçük morluklar oluşabilir. Bu morluklar 1 ya da 2 gün içerisinde kaybolur. En az 1,5 yıla kadar etkisi gösterir. Tabii bunda kişinin bünyesi ve dolgunun türü de önemlidir. (Örnek dolgu markaları : Restylane, Restylane Lift, Juvederm) Bazılarında 3 yıla kadar bile kalıcıdır. Genelde bir yıl ara ile tekrarlanmalıdır. Ancak göz altı torbaları için faydalı değildir. Bunun şu anlık tek çözümü alt göz kapağı estetiğidir.
Göz altı ışık dolgusu Zararları
Işıl dolgusu ile cilde uygulanan Hyalüronik asidli jel zamanla yavaşça erimeye başlar. Dolgu eridikçe göz altı eski haline döner. Hamile olan kadınlara uygulanmamasında fayda vardır.
Bu dolguyu yaptıran bazı kişiler sonucun morluklar açısından harika olduğunu ama güldüğünde dolguların göz altı torbası gibi gözüktüğünü söylüyor.
Göz altı morluğu neden olur?
Öncelikle bu problemin Genel olarak genetiğe bağlıdır. Ama genetik dışında da birçok neden vardır:
Uykusuzluk ya da aşırı uyumak: Yalnız uykusuzluk değil çok uyumak da göz altı morluklarına sebep olur. Uykusuzluk aynı zamanda göz altlarında sıvı birikmesine ve bu yüzden göz altı şişliğine neden olur.
Kolajen azalması : Yaşlandıkça cildimiz incelir ve esnekliğini kaybeder. Cilt altı yağ dokusu ve cilde esnekliğini sağlayan kolajen miktarı azalır. Bu yüzden cildimizde kolajen miktarı arttıkça göz altı morlukları da azalır.
Kolajen: Kadınların yeni güzellik furyası
Göz yorgunluğu: Sürekli televizyon, telefon, bilgisayar ekranına bakmak gözleri yorar. Bu da göz çevresi kan damarlarının genişlemesine yol açar ve göz altı morlukları oluşur.
Yeterli su içmeme: Yeterli miktarda su alınmadığında, göz altındaki ciltte donuk ve gözlerde çökük bir görünüm ortaya çıkar.
Genetik: Ailede birinde göz altı morluğu varsa diğer bireylerde de olabilir. Bu durum kalıtsal bir özellik olarak çocuklukta ortaya çıkar.
Güneşlenmek: Evet güneş d vitamini deposu olsada fazla güneşlenmenin zararları say say bitmiyor. Güneş altında fazla kalınca cilde renk sağlayan melanin isimli pigmentin fazla miktarda üretilmesine neden olabilir. Böylece göz altı morlukları artabilir.
Göz altı morluklarına doğal yoldan ne iyi gelir?
Soğuk kompres uygulamak ve uyurken başı yükseltmek iyi gelebilir. Uyku sırasında göz altlarında sıvı toplanmasını ve buna bağlı gelişen şişkinliği önlemek için başın birkaç yastıkla kaldırılması faydalı olur.
0 Yorum